Xибридният (полу-анимационен, полу-игрален) филм за любимите на поколения деца котка и мишка – Том и Джери, ще направи премиерата си следващата Коледа. Това обявиха продуцентите от Warner Bros., като уточниха, че лентата ще дебютира в киносалоните близо половин година по-рано от очакваното. Според първоначалните планове продукцията, която все още няма заглавие, трябваше да зарадва малки и големи зрители през април 2021 г.

Клоуи Грейс Мориц ще е сред имената в основния каст на филма. Тя ще влезе в ролята на Кайла – немарлива служителка в хотела, в който Том и Джери отсядат, след като биват изгонени от дома си. След като животните намират мястото си в една от стаите, тя получава заплаха, че ще загуби работата си, ако не успее да изгони мишката преди в хотела да се състои една от най-очакваните и изискани сватби. Кайла намира решение на проблема, като наема Том за пианист на събитието.

Припомняме, че за първи път очарователните герои оставиха отпечатъка си върху детската телевизия през 1940 г. Техни създатели са Уилям Хана и Джоузеф Барбера. Седем от късометражните филмчета за Том и Джери са окичени с „Оскар“ в периода от 1943-53 г., а първият пълнометражен проект за тях се появява през 1993 г.