Времето в Русе

Сърбия се оборудва с руския комплекс Панцир-С

Свят  |   27 октомври 2019, 14:18  |    коментара

Руският комплекс Панцир-С става част от въоръжението на сръбската армия и ще гарантира дългосрочен мир в региона. Това заяви сръбският министър на отбраната Александър Вулин, който участва в сръбско-руското военно учение "Славянски щит 2019", предаде ТАСС.

Благодарение на изпълнението на споразумението за военно-техническо сътрудничество, а също така и благодарение на огромните усилия на руския министър на отбраната Сергей Шойгу и на всеки военнослужещ от нашата армия, който се е обучавал за боравене със системата Панцир-С, можем да кажем, че се чувстваме по-уверени и по-сигурни. Става въпрос за оръжие, което гарантира дългосрочен мир. Панцир-С става част от въоръжението на армията на Сърбия, посочи вчера Вулин.

На свой ред заместник главнокомандващият на руските военно-космически сили и командващ войските за ПВО-ПРО генерал-лейтенант Юрий Грехов оцени ученията и сътрудничеството с военнослужещите от сръбската армия като "отлични".

Руското министерство на отбраната съобщи в петък, че система С-400 и комплекси Панцир-С на руската армия са транспортирани със самолети в Сърбия за участие в съвместното руско-сръбско учение "Славянски щит 2019".
Реклама ×