Bоеннослужещ в ремонтно-техническа база в руския Забайкалски край откри безразборна стрелба и уби осeм свои колеги. Други двама са ранени и откарани в болница, съобщи министерството на отбраната в Москва, предаде ТАСС. Според първи информации убити са двама офицери и шестима наборници и професионални войници

По предварителни данни действията на нападателя, който е задържан, вероятно са следствие от "нервен срив" по лични причини и нямат връзка с "отбиването на военната служба", се казва още в съобщението. Той е задържан на местопроизшествието, грози го доживотен затвор. По предварителни данни стрелецът е на служба само от четири месеца. Той е открил огън по колегите си по време на смяната на караула като първо е стрелял в капитана. Останалите залегнали на земята и той се прицелил в тях. Войникът насочил първо оръжието си към главите на жертвите си, след което ги застрелял.

Комисия на министерството, начело със заместник-министър, е отлетяла до мястото на произшествието в Читинската област на Забайкалския край в Сибир, предаде БТА. Води се следствие за установяване на всички обстоятелства около случилото се.