Mислите, целите и идеите управляват видимото за очите. Човек може да се възползва от тази сила и да изгради собствен съвършен свят. Но внимавайте - същото се отнася с пълна сила и за негативните мисли. Страхът и очакването, че нещо в работата всеки момент ще се провали, много често водят до истински провал.

Това разказва в Entrepreneur американският бизнес консултант Скод Халфорд, който очевидно е привърженик но философията, залегнала в култовия американски документален филм за самоусъвършенстване и успех чрез позитивното мислене „Тайната“ (The Secret).

Халфорд дава предлага 4 съвета за това как човек може да накара мислите си да работят за него:

    1. Направете си дневник за лека нощ. Всяка вечер, непосредствено преди да заспите записвайте в него няколко въпроса, които ви вълнуват. Ако правите това упражнение редовно, ще тренирате мозъка си да намира повече възможни решения за проблемите ви. Методът е работел при Томас Едисън, защо да не  проработи и при вас?!

Голяма част от интуицията и вътрешната сила на човека се случва, когато остави подсъзнанието да се фокусира върху тях. За да заработи „магията на ума“, съзнанието на човека трябва да е обърнато към мечтите и целите и да бъде откъснато от негативното говорене на себе си и предразсъдъците.

    2. Играйте. Игрите в интернет са гениален начин да отключите ума си и да му помогнете да поскита свободно, докато се занимавате с нещо сравнително механично, за което нямате нужда от концентрация.

    3. Обмисляйте. Когато ви тревожи сериозен житейски въпрос, от рода на „Как да стана по-успешен“ най-голямата грешка е да започнете да мислите, че трябва да намерите решение веднага. Когато го правите, блокирате повече от 1 квадрилион възможни връзки в мозъка си. Дайте си време. Изледванията сочат, че просветлението идва, след като човек се е мъчел да открие най-добрия отговор в продължение на дълго време.

    4. Гледайте напред в бъдещето. Мислете нестандартно, бъдете отворени. Насочете погледа си настрани, не само напред и назад. Вдъхновявайте се от непривични места и „немислими“ и изглеждащи невъзможни за изпълнение идеи.

Само внимавайте какво си пожелавате.