Срещаме се с Илиан Георгиев. Той е само на 21 години и в момента е кандидат за общински съветник от листата на партия “Атака”, като е ситуиран на шеста позиция. Иска да се бори за каузата, наречена „Дунав“, както и за по-добрия имидж на града ни.

Господин Георгиев, как бихте се представили накратко?

Казвам се Илиан Георгиев и съм роден на 15 февруари 1998 г. в град Русе. Завършил съм средното си образование в СУ “Възраждане”. В момента съм студент трети курс в УНСС и изучавам специалността Бизнес информатика. Работя в сферата на Информационните технологии, като израствам с всеки изминал ден.

Защо решихте да се кандидатирате за общински съветник и откъде произлиза интересът Ви към политиката?

Истината е, че интересът ми към политиката винаги е присъствал в живота ми и е бил водещ. Още като ученик съм бил политически активен, доколкото това е било възможно. Може би от около 15-годишна възраст следя цялостно политическа обстановка в България и по света. Безвъзмездно съм помагал на партия “Атака” по време на избори и съм следвал идеите на партията, защото смятам, че патриотизма и национализма са водещите идеологии от които нацията ни се нуждае в този момент. Реших да приема номинацията ми за общински съветник от листата на партия “Атака”, защото смятам, че младите хора имаме своето място на политическата сцена в България и е крайно време да ни се даде път за развитие.

Кои са водещите Ви приоритети?

Чистият въздух напоследък се превърна в огромно клише, тъй като всеки говори за него, но никой не предприема конкретни мерки с цел справянето с проблема. Мисля, че това е сериозна тема, засягаща всички русенци, която няма да се реши лесно. От друга страна пък, спортът също е един от големите приоритети поне за мен, тъй като спортните ни успехи са лицето на града ни. Футболният ни отбор „Дунав“ в последните години отново се превърна в мода. За мен той е мощен двигател, който освен да подобри имиджа на Русе и да привлече инвеститори в града, може и донякъде вече успява да върне изгубеното ни самочувствие. В момента бъдещето на „Дунав“ е заложено на карта и е пряко обвързано с Местните избори. Аз смятам, че без значение от изборните резултати, новоизбраният кмет, както и общински съветници, трябва да работят за стабилното финансиране на отбора и да не допускат отборът да бъде изваден от професионалния ни футбол. Русе чака четвърт век за да играе на най-високото футболно ниво в България, за да допусне отново това!

Има голям брой кандидати за общински съветници на тези избори. С какво Вие смятате, че се различавате от тях?

Първо смятам, че не съм политически обременен и не съм роб на материални пороци, за разлика от повечето политици. Освен това съм млад, енергичен и борбен, което ме кара да следвам идеите си и да не се отклонявам от пътя по който вървя. Смел и дързък съм и съм готов да поставя всеки проблем на масата, и да работя за неговото разрешаване докрай.

Какво бихте направили, ако спечелите достатъчно голям брой преференциален вот и влезете в новия Общински съвет?

В качеството си на общински съветник ще бъда свръхактивен, като освен да внасям множество запитвания, сигнали и предложения в Общинския съвет, ще лобирал и за футболния ни отбор – „Дунав“. Община Русе трябва да отделя много повече средства за спорт и конкретно за футбол, за да догони конкурентни градове, които също като нас имат свой представител в Първа професионална лига. Ще организирам и срещи с граждани, по време на които да бъдат дискутирани проблемите на Русе публично, било то и битовизми. Ще се ангажирал с всеки поет казус, защото моралът ми го задължава. Гражданите на Русе могат да бъдат убедени, че в мое лице ще имат достъпен и модерен общински съветник, който ще работи за подобряването на техния живот и бъдеще.

Как могат да Ви подкрепят русенци?

Всеки, който желае да ме подкрепи, може да гласува с бюлетина номер 4 за партия “Атака”, след което да отбележи преференция 106 за мен. Силно ще оценя всеки получен глас и обявена подкрепа, защото силата на промяната е в ръцете на хората!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!