По данни на ГД "Национална полиция" през изминалото денонощие на територията на страната са проверени 2944 души, задържаните по ЗМВР са 86 , съобщиха от пресцентъра на МВР.

1596 са проверените МПС като общият брой на регистрираните престъпления е 83, образуваните досъдебни производства са 54, бързи производства – 18, съставени са 299 акта за административни нарушения и 171 протокола по чл.чл. 55 и 56 от ЗМВР.

По-характерен случай е в Бургас, където снощи към 21.30 часа в района на Средец бил спрян за проверка на лек автомобил "Опел Корса", шофиран от Г.Д. /32г./. В колата пътувал и П.К. /27г./, у когото полицаите открили найлонов плик с марихуана, газов пистолет и палка. Оказало се, че водачът не притежавал свидетелство за управление на автомобила. Двамата са задържани в рамките на 24 часа, срещу тях е образувано досъдебно производство.

Във Велико Търново пък благодарение на бързата намеса на служителите на реда било преустановено разрастването на скандал, разразил се близо до пощата на гр. Горна Оряховица. Минаващите от там полицаи станали свидетели на побой между двама мъже и веднага се намесили, за да прекратят свадата. Оказало се, че малко преди това 44-годишен пътник в автобус отправил забележка на шофьора – М.А. /34г./- криминално проявен и осъждан, за неизправност на вратите на возилото. Те не се отваряли и се налагало, за да не ударят някой от слизащите, да бъдат придържани. Последвало задържането на М.А. и оглед на автобуса, при който проблемът бил потвърден. Срещу мъжа е образувано бързо производство, случаят е докладван на дежурен прокурор.

Снощи към 21.30 часа, в момент на кражба на монетник от кафе–автомат в Павликени е задържан извършителят С.А. /19г./. срещу него е образувано бързо производство.

Благодарение на сигнал, получен от гражданин тази сутрин към 02,25ч., служители на РУП-Роман задържали на място извършител на кражба, нахлул в частен имот в града. П.А. /20г./ бил вече изнесъл на тротоара пред къщата метален капак от казан и кабели от рекордоман. По случая е образувана преписка, а работата по документирането му продължава.