Ford обяви, че във фирмения комплекс на марката в Крайова, Румъния, е започнало производството на възроденият, но изцяло нов като концепция и първи от общо 8 електрифицирани автомобила, които марката ще лансира в Европа през тази година, модел Puma, съобщи www.auto-press.net.

От Ford споделят, че с новата Puma компанията стартира нова глава в корпоративната си дизайн история, а с наборът си системи и технологии, моделът се превръща в един от най-технологичните в цялата история на марката.

Успоредно с класическите си версии за задвижване, новата Puma ще бъде налична и в хибридна (48-volt) версия с международно отличеният трицилиндров EcoBoost мотор с максимална мощност от до 155 конски сили.

По отношение на комфорта и безопасността, новата Puma се предлага с богато стандартно и допълнително оборудване, като основни елементи тук са адаптивен круз контрол с функция за автоматично следване на трафика, разпознаване на пътните знаци, следване на пътното платно, система Local Hazard Information, която предупреждава за опасности по пътя напред, Co-Pilot360 с 12 ултразвукови сензора, три радара и две камери, отваряне на багажника с жест с крак под бронята, седалки с масажна функция и много други.

При появата си на пазара преди края на тази година, новата Puma ще се предлага във върховите версии ST-Line и Titanium, които добавят допълнителна персоналност към покупката на автомобила.

По отношение на товарната вместимост, от Ford анонсират, че новата Puma ще предложи най-добър показател в сегмента си от 456 литра, а основен акцент е иновативната система Ford Mega Box.