Жертвите на пътя у нас са 418 души за близо 10 месеца, сочи статистиката на МВР до 24 септември.

Само в последните дни няколко души загинаха в тежки пътни инциденти.

На 24 септември на автомагистрала ”Струма” в района на Мало Бучино 29-годишен мъж загива при катастрофа, причинена от аквапланинг. Той пътува към мястото, повикан от майка си, която също катастрофира там минути по-рано.

Отивайки да ѝ помогне, намира смъртта си. Според близък на загиналия, той е стоял в колата, заради дъжд, а друга кола от аквапланинга се завърта и удря в него, припомня бТВ.

На 29 септември в Пловдив 19-годишен младеж без книжка се качва в колата на баща си заедно с още трима приятели. Неправомерният шофьор е карал в нетрезво състояние.

Последва удар в уличен стълб със скорост от 120км/ч. Двама от спътниците му загиват - на 16 и на 19 години. Тялото на единия от тях е намерено в коритото на река Марица, където е изхвърчало след сблъсъка.

На 3 октомври двама души загинаха след катастрофа между два тира край село Вълчин, близо до Карнобат. Починалите са шофьорите на превозните средства. Заради силния удар единият от камионите излиза извън пътя.

Назначени са различни експертизи, които да установят дали някой от водачите е заспал зад волана, за движение с несъобразена скорост или предприемане на неправилна маневра.

На 4 октомври в Прохода на Републиката – Хаинбоаз загинаха баба, дядо и двете им внучета. Инцидентът става между град Гурково и село Пчелиново. Според информация на МВР автомобил с украинска регистрация навлиза в насрещното движение и се удря в колата на починалите.

Украинецът е задържан за 24 часа. Очаква се и прокуратурата да му повдигне обвинение.