6000 лева бяха събрани на поредицата благотворителни събития в понеделник, които се проведоха в подкрепа на лъчезарния Добромир Добрев от Сливо поле. Момчето се бори с коварна лимфобластна левкемия, но състоянието му се влошава и трябва да се лекува възможно най-скоро. Затова близките на Добри организираха три благотворителни инициативи - базар, хоротека и концерт, чрез които русенци помогнаха за спасяването на живота на младежа. 
"Емоционалният заряд, обичта и подкрепата ви - те не се измерват с цифри, те се усещат! Във вашите усмивки, във вашите молитви, във вашите действия, във вашето "С теб сме, Добри!" Това беше една невероятно емоционална вечер за всички нас!", споделиха близките на Добри.
Куп изпълнители се включиха в концерта - талантите от детска вокална група "Слънце", фолклорен танцов театър "Найден Киров", фолклорен ансамбъл "Зорница", Нина Арнаудова, "Фрийдъм Денс студио". Сред участниците бяха също Михаил Ганчев от вокално студио "Вили Икономов", Светослав Стойчев, Андрейката и Мургавия, "Център Денс студио", Светослав Иванов, София Петрова и Гоце Иванов. 
"Дълбок поклон и респект пред невероятните ни участници, водещата, организаторите на хоротеката - танцьорите от фолклорен танцов клуб "Родолюбец". Поклон за всички, дали живот на тази сцена, раздали се напълно! Без вас това не би се случило! Тази любов, тази подкрепа, тази положителна енергия, която предадохте, е нещо невероятно! Бъдете благословени! Бъдете здрави!", споделиха близките на Добри.
Има обявена кампания във фейсбук чрез групата "Да помогнем на Добромир", поставени са и дарителски кутии. Всеки, който иска да помогне за спасяването на живота на Добромир, може да дари средства по разкритата дарителска сметка в Райфайзенбанк:
IBAN: BG68RZBB91551010772410
BIC: RZBBBGSF
Титуляр на сметка:
ДОБРОМИР ВАЛЕНТИНОВ ДОБРЕВ