Поредица от благотворителни събития организират близките на лъчезарния Добромир Добрев от Сливо поле, който се бори с коварната болест лимфобластна левкемия. Състоянието на 24-годишното момче се влошава и трябва да се лекува адекватно възможно най-скоро. Затова на 30 септември ще се проведат три благотворителни инициативи, чрез които русенци могат да помогнат за спасяването на живота на Добри. 
От 14 часа във фоайето пред Пленарна зала в община Русе ще се проведе благотворителен базар. Денят ще продължи с хоротека от 17 ч. с танцьорите от фолклорен танцов клуб "Родолюбец" пред сградата на общината. Куп изпълнители ще се включат в концерта в 19 ч в Пленарна зала. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат талантите от детска вокална група "Слънце", фолклорен танцов театър "Найден Киров", фолклорен ансамбъл "Зорница", Нина Арнаудова, "Фрийдъм Денс студио". Участие в концерта ще вземат също Михаил Ганчев от вокално студио "Вили Икономов", Светослав Стойчев, Андрейката и Мургавия, "Център Денс студио", Светослав Иванов, София Петрова и Гоце Иванов. 
Освен трите благотворителни събития на 30 септември, има обявена кампания във фейсбук чрез групата "Да помогнем на Добромир", поставени са и дарителски кутии. Всеки, който иска да помогне за спасяването на живота на Добромир, може да дари средства по разкритата дарителска сметка в Райфайзенбанк:
IBAN: BG68RZBB91551010772410
BIC: RZBBBGSF
Титуляр на сметка:
ДОБРОМИР ВАЛЕНТИНОВ ДОБРЕВ