Кандидатът на Демократична България архитект Борислав Игнатов за столичен кмет се оказа мишена за всевъзможни нападки още от деня, когато името му бе обявено официално.

Разпнаха го заради това, че не е потомствен софиянец, а е от Варна и като такъв е дръзнал да поиска да се намести на върха в столицата. Мьекал бил, непознат бил, не бил ясен семейният му произход, никакъв архитект не бил той. На срещи с граждани ходел облечен в тениска, вместо в костюм и вратовръзка, щото това било крайно, ама ужасно неуважение към същите граждани…в лятната жега. Пък от градоустройство изобщо хабер си нямал.

Но злъчното мърморене на клавиатурните бунтари е във Фейсбук. То загърби опита му у нас и в чужбина, и упорито продължава да го громи. Докато не доживяхме и онова, което не може да бъде определено дори като дъно. Дъно на професионалните стандарти, или по-точно – на жестокото им отсъствие. Знаете за реакцията на журналистите, които се обединиха в обща позиция и държат на тях.

Арх.Борислав Игнатов наруши мълчанието си и преди минути написа в профила си във Фейсбук разтърсващата истина за момичето до себе си. Ето и неговото послание:

„Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите.

 

Приятелката ми е невинна жертва на дългогодишен тормоз. Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си, той си позволява да разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща, и прави всичко, за да я унижи и срине.

Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, ние разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания.

Питам се с какво предизвиках такава грозна агресия, която хвърли човека до мен в дълбок шок и срив? Явно си мислят, че всичко е позволено, за да запазят отровното статукво и да откажат нормалните хора да искат промяна. Аз обаче не се отказвам, напротив - ще водя тази кампания с още по-голяма решимост.

Надявам се всичко това да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда.

Благодаря на всички, които искрено ни подкрепят. Давате ни сили в много труден за нас момент.
Стоя до моето момиче и я обичам“.