30-годишната Ивелина Димитрова, която се бори отново да проходи, има нужда от подкрепа, за да облекчи жестоките болки, които с всеки ден се увеличават. От няколко месеца младото момиче постоянно е в полуседнало или легнало положение и непрекъснато пие лекарства, за да потуши страданието.  
Боли ме всичко, дори области на тялото, които не усещам периферно. Ребрата, кръста, таза, бедрата. Вместо да излизам и да се срещам с приятели, да ходя с майка ми до магазина или най-малкото да дишам чист въздух, аз стоя постоянно в леглото. Болката се е разпръснала като неутолим пожар, а лекарствата, които приемам, спряха да действат! Наблюдаващият ми лекар добави нови, и нови към старите, но уви... Не действат, сподели Ива в профила си във фейсбук. 
Шанс да се сложи край на нетърпимите болки и да се овладее спазъмът по тялото, дава метод, който тепърва навлиза в България. Това е поставянето на баклофенова помпа и само тя може да помогне в случая. Тя се поставя подкожно в ляво или дясно подребрие, а целта е да изчисти силната и постоянна болка. Помпата се зарежда приблизително на една година с течен баклофен, като освен баклофен, в резервоарчето има вероятност, и то голяма, да се добави морфин в зависимост от това какъв е случаят, обяснява борбеното момиче. Помпата обаче струва 16 200 евро, а всяко зареждане приблизително около 800 евро. 
В дарителската сметка на Ива сумата е почти налична, но ако с тези средства тя закупи помпата, няма да останат никакви пари, за да продължи с жизненоважната рехабилитация. Затова младата жена се обръща отново с молба към всички добри хора да се обединят и да й помогнат да събере необходимите средства за помпата, за да спрат жестоките болки.                        
Всеки, който иска да подкрепи Ива, може да го направи с дарение по сметката:
IBAN: BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Руменова Димитрова
Желаещите да се включат в набирането на средства, може да го направят и като публикуват вещ в онлайн базара на Ива или закупят такава, а също и чрез поставянето на дарителски кутии в заведения, магазини или на различни лични мероприятия и благотворителни събития.