Очаква ни отново топла и слънчева лятна седмица. В понеделник над страната ще има разкъсана облачност, в следобедните часове ще бъде горещо, само в някои отделни планински райони е възможно слабо да превали и прегърми.

Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса, като на места в Северна България температурите ще достигнат и 37-38 градуса. За София дневната температура ще бъде около 31 градуса, по Черноморието също около 31 градуса.

Във вторник отново ще бъде слънчево и горещо в следобедните часове, но вече температурите слабо ще се понижат и ще бъдат между 30 и 34 градуса, на места в Северна България, например Русе, ще достигнат и 35 градуса. За София през деня очакваме до около 30 градуса. В сряда, четвъртък и петък отново ще бъде слънчево и топло, като в петък на места по Черноморието е възможно слабо да превали. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса, не се очакват рекордни стойности.

В събота и неделя в края на август и първия ден от септември ще бъде слънчево и приятно топло, като температурите ще бъдат между 25 и 30 градуса.