Стилната и елегантна визия невинаги изисква много средства. Всяка дама трябва да се съобразява не само с актуалните модни тенденции, но и със собствения си стил и излъчване. Най-важен е добрият вкус и усет за красивото. Търсенето на подходяща официална рокля понякога е истинско приключение, но намирането на такава и то на добра цена, е напълно постижимо. Предлагаме Ви няколко съвета как да спестите средства при избора на официални рокли и въпреки това да изглеждате зашеметяващо:

Възползвайте се от сезонните разпродажби

Отстъпките при сезонните намаления често достигат дори 50%, което ще Ви спести значителна сума при покупката на рокля. Предимство за Вас ще бъде, ако знаете датата на официалното събитие няколко месеца по-рано. През зимата ще можете да си намерите евтина официална рокля, подходяща за летните месеци, както и обратното. Внимателно следете разпродажбите. Не се спирайте в първия магазин, който предлага -10% отстъпка, примерно.

Проверете какво се предлага в онлайн магазините

Задължително разгледайте онлайн бутиците, където обикновено се предлага много по-голямо разнообразие от модели, а и ще си спестите мъките от обикалянето на физически магазини. Важно е да се уверите, че конкретният магазин е надежден и има богата клиентска база. Проверете наличните размери и изберете точния за Вас. Обикновено в онлайн магазините има графика, която улеснява преценяването на правилния размер. Винаги може да попитате администраторите на сайта за точната дължина на роклята, както и да зададете всичките си въпроси. Голяма част от магазините имат шоуруми, които може да посетите на място и да премерите дадена рокля.

Купувайте универсални официални рокли

Заложете на класиката. Избирайки елегантна рокля в черно, например, Вие ще изглеждате изумително, без много усилия. Добрата новина е, че може да се появите на официално събитие с нея през всеки сезон. В ерата на социалните мрежи много дами изпитват неудобство да бъдат снимани повече от един-два пъти с една и съща рокля, но залагайки на черното, имате шанс тя да не бъде запомнена детайлно, както например, една ярка червена или златиста рокля. При следващ повод бихте могли да смените само обувките и чантата, и отново да изглеждате разкошно. Друго предимство на черната рокля е, че стойността й трудно може да бъде определена.

Не се поддавайте на спонтанното желание да закупите нещо

Всеизвестен факт е, че почти всяка жена пазарува на емоционална основа и често прави непрактични избори по отношение на покупките. Официалната рокля е задължителна за гардероба на всяка дама, защото винаги ще има събития, които изискват такова облекло, но купуването на такава трябва да се премисля внимателно. Освен това, официалните дрехи не се носят всеки ден и голямата инвестиция в няколко модела е напълно излишна.

Обърнете специално внимание на материята

Качеството на материята е един от основните критерии при избора на рокля. При официалните рокли е важно те да не изглеждат евтини и парцаливи. Качествените тъкани не се мачкат лесно, гладят се и се перат по-лесно и подчертават добре фигурата. Обърнете внимание на шевовете. Те трябва да бъдат прецизни и да не стърчат от дрехата, а подгъвът й да не виси. Подберете материята и според сезона. Лека и ефирна рокля в светъл цвят не би стояла добре през зимата.

Възползвайте се от шивашки услуги

Този вариант крие и някои рискове, разбира се. Първо, роклята може да не е готова навреме, второ – да се наложат повече корекции и в крайна сметка да останете разочаровани от крайния резултат. Това е и причината повечето дами да предпочетат да си купят готов модел, който виждат в завършен вид и чак след това при нужда да посетят шивач за корекции. Въпреки това, някои жени залагат на шита по поръчка рокля. Понякога цената на такава дреха е по-достъпна, но не всеки би искал да чака и да поеме риска накрая да не му хареса.