С мача "Дунав"-"Витоша" /Бистрица/ днес ще бъде затворен 5-ия кръг от първенството в Ефбет Лига. Двубоят на Градския стадион в Русе ще започне в 18 часа, а русенските футболисти ще излязат срещу единствения отбор, който все още няма точка.
"Ние се нуждаем от победи срещу такива тимове. Хубаво е да вземеш нещо от отбори като ЦСКА, "Левски" или "Лудогорец", но такива малки успехи губят смисъла си, ако пропиляваш възможностите си срещу състави като "Витоша". Ето, вижте "Етър". Направи силни мачове и след поредица от ремита има само 4 точки. Не искам да се сравняваме с никого. Ние трябва да вземем нашето срещу гостите и с 6-те точки, които бихме събрали, ще дишаме по-спокойно. Ще натрупаме и повече самочувствие", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
На въпроса как ще коментира резултатите в мачовете "Ботев" /Пд/-"Царско село" /0:2/ и "Левски"-"Берое" /1:3/, той отговори, че не може да не е изненадан. 
"Ние имахме своите шансове срещу "Берое" в Стара Загора, но ето какво направиха те като гости в София. Футболът наистина е интересна игра", заяви Киров.
Старши треньорът допълни, че всички фуболисти са здрави. С място в групата ще са новите попълнения Росен Колев и Любен Николов. На линия ще е и вторият капитан Диян Димов, който пропусна предишния кръг заради вирусно заболяване.
"Макар че е понеделник, часът е удобен за гледане на футболен мач. Ще се надяваме на подкрепа от феновете. С тях винаги е по-лесно", завърши Киров.