Демонстрации на десантни части на плажа във Варна за туристите ги подлуди и накара да изпаднат в масова паника. От щаба на ВМС заявиха, че това са показни изпълнения по случай 140 години на Военния ни флот.

Пълната лудница, която предизвикват командосите, подкрепени от военна техника в морето, побърква туристите, които се събират като стадо, докато наблюдават баретите с автомати в ръце.

Руснак публикува моментално видео, на което се вижда как трима командоси излизат от морето. Те арестуват човек и стрелят с халосни патрони, а пред тях русначето Давидчик вдига ръце, за да се предаде. Тогава командoсът разбира какво е сторил и хвърля автомата си на пясъка и също вдига ръце, за да успокои малчугана, но той продължава да трепери.

Руснакът във видеото обяснява, че във Варна, където хората си отдъхват при 30 градуса на плажа, е нормално да нахлуят спецчастите на НАТО. Преди два дена в пристанището акостира известният воненен ракетоносец на САЩ "Портър", а някъде в открито море пред Варна го следи руската фрегата "Сметливий".

Демонстрациите, в които се включиха катер, кораб и въртолет, продължиха поне 2 часа.