В петък ще бъде предимно слънчево над страната, в следобедните часове и горещо. Дневните температури ще бъдат в широк интервал – от 28 градуса по Черноморието, до около 37 градуса в Северна България и в крайните югозападни райони – Сандански и Петрич.

За района на София минималната температура ще бъде около 18 градуса, а максималната около 33 градуса. За 9 август НИМХ обявява предупреждение от първа степен (жълт код) за очаквани високи температури в 13 области (8 области в Северна и 5 области в Южна България), където максималните температури ще бъдат между 35° и 37°.

В събота и неделя ще бъде отново слънчево и горещо, като в първия ден се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици на места в Източна България. Дневните температури в събота ще бъдат от 30 до 39 градуса, като най-високите стойности се очаква да бъдат отчетени в Югозападна България в района на Сандански. За района на София в събота ще бъде около 32 градуса. В неделя остава горещо с приблизително същите високи температури.