Момче и момиче на 17 и 20 години и техните баба и дядо на 70 и 73 г. са настанени в сряда вечерта със сериозни изгаряния в университетска болница "Медика" в Русе. Семейството е от Габрово и е пострадало при взрив на газова бутилка. Всички пострадали са с изгаряния между 30 и 40 процента и инхалация на пушечни газове.
Изгарянията са дълбоки, главно по лицето, ръцете и долните крайници, трима от пациентите са на командно дишане, коментира проф.Огнян Хаджийски, началник на Отделението по пластично-възстановителна хирургия на "Медика". Състоянието на младежите е тежко, а на възрастните - критично. 
Вчера е била извършена хирургична обработка на изгарянията, днес предстои да се направят кожни пластики на двамата млади пациенти, а в следващите дни и на възрастните.
От болницата апелират към русенци да дарят кръв, като кръвната група не е от значение. 
Освен пострадалото семейство от Габрово, в "Медика" се лекуват още двама пациенти със сериозни изгаряния, също след инцидент с газова бутилка. Единият е със 70% изгаряния, а другият - с 40%. От болницата напомнят на хората, използващи газови уреди, да бъдат внимателни и периодично да ги подлагат на проверка.