Работата в офис изисква безупречен и стилен външен вид. Всяка дама трябва да изглежда уверена, елегантна и женствена, за да създаде добро впечатление на работното място, а и не само там. При избора на офис дрехи е важно да се обърне внимание и на комфорта, тъй като се налага да ги носим през целия ден, а през лятото е добре да се сдобием и с такива, които ни дават свобода и прохлада. Ето кои са нашите предложения за вас:

Рокля

Летният сезон прави роклята избор номер едно и в ежедневието, и в офиса. Правилно подбрана, тя дава самочувствие и увереност на работещата жена. Няма нищо по-впечатляващо от интелигентна, красива и излъчваща професионализъм дама. Външният вид на жените в бизнес средите трябва да подчертава тяхната женственост, но и да буди в околните уважение и доверие.

Когато избирате офис рокля, тя трябва да бъде по-консервативна, така че забравете за големите деколтета и цепките. Подходящите деколтета са с форма на лодка, овални или с яка. Голите крака не се приемат добре, затова винаги носете чорапи или чорапогащи. Заложете на класическите цветове, въпреки романтиката и пъстротата на лятото. Абстрактните декорации и шарки дават усещане за липса на професионализъм. Допустимата дължина на офис роклята е малко над и малко под коляното. Избирайте модели, които са преди всичко удобни – да са умерено леки, за да не се повдигат при движение, да не са от материи, които полепват по тялото и да не се мачкат лесно.

Пола и риза

Комбинацията от пола и риза винаги работи в полза на работещите дами, особено когато полата е в тъмен цвят, а ризата е в светъл. Класическият избор на пола е тип молив, но може да изберете и такава с по-свободна кройка, разбира се, със задължителната средна дължина. Може да я съчетаете с риза без ръкави. Ако можете да си позволите малко по-свободен стил на обличане в офиса, разнообразете визията си с плисирани поли или с лека асиметрия. Миди дължината придава на цялостната визия грациозност, изисканост и дискретност.

Летен панталон и риза

Предимството на летните панталони е, че дават пълна свобода на движение, удобни са и се вписват чудесно в добрата офис визия. Най-важното при избора на панталон през лятото е материята. Тя трябва да бъде лека и да осигурява прохлада. За предпочитане е да се спрете на модели с висока талия и крачоли, които не са прилепнали към краката. Може лесно да постигнете стилен външен вид, комбинирайки панталона с риза без ръкави. За предпочитане е цветовете да са пастелни, натурални, да не са ярки и с декорации. Чино панталоните са добър избор през летните месеци, както и ленените модели с широки крачоли.

Гащеризон

Елегантните дамски гащеризони навлязоха и в офис облеклото през лятото. Основният плюс при избора им е, че лесно се постига хармонична визия, тъй като не е необходимо да се съчетават с още една дреха. Дължината трябва да е макси, така че избирайте модели, които да са направени от прохладни и леки материи. Важно е гащеризоните, които носите в офиса, да са едноцветни и с подходящо деколте или яка. Широките крачоли, изрязаните ръкави и високата талия са хит. Интересни предложения са тези с колани или копчета. Голите гърбове са абсолютно недопустими. Класическият черен цвят или бежовото са най-добрият избор за работещата жена.

Деловият стил отдавна не се свързва само със скучни дрехи. Съвременните норми за офис тоалети са разчупени както откъм модели, така и откъм цветове и материи. С добър усет към модата и малко фантазия бихте могли да постигнете ефектна работна визия, която едновременно да подчертава вашата индивидуалност, но и да внушава респект в околните. Лятото е прекрасен сезон, в който можете да разкриете вашата женственост и елегантност не само в свободното си време, но и в офиса.