В последното предаване "Шоуто на Слави" по бТВ тази вечер водещият Слави Трифонов обяви два нови проекта - телевизионен и политически.

Телевизионния проект ще се нарича "Седем осми" - по името на продуцентската компания на Трифонов, и ще стартира от 15 септември, обяви той, но каза, че допълнителни подробности ще има на по-късен етап.

Политическият проект ще се казва "Няма такава държава".

В последното си предаване, на сбогуване с публиката Трифонов заяви, че когато екипът му е започнал да работи в бТВ през 2002 г., България е била на 37-о място по свобода на словото. А днес е на 111-о. И изреди редица държави, които преди са били след България, но сега там хората имат повече свобода да изразяват мнението си.

"Именно защото аз и екипът ми искаме да сме свободни, стартираме нов телевизионен проект", който ще се нарича "Седем осми", обяви той.

Трифонов припомни и организирания референдум от "Шоуто на Слави". "Политиците се направиха, че той не съществува. Но аз не обичам да оставям работата си недовършена. Тогава казах на политиците, че като не искат да ни гледат отвън, ще ни гледат отвътре. Затова стартираме и политически проект, който ще реализира гласуваните на референдума искания и ще ги превърне в закон по законен начин", обясни щоуменът.