Връщам се в прокуратурата, каза вече бившият шеф на КПКОНПИ

- Г-н Георгиев, защо решихте да подадете оставка?

- Отдавна бях взел това решение след всички безумия, които се извъртяха. Семейството ми беше подложено на ад, нямаше как той да продължава. Постоянно снимки, дронове. Освен това не биваше да допусна това да повлия не работата на КПКОНПИ и вместо да се коментира положителната работа на комисията, да се коментира една тераса.

Това вредеше на работата. На тази комисия съм отдал 6 години. Моят морал не позволява да навредя на комисията, но най-важното е, че след като излезе проверката на НАП се видя, че не съм купил апартамента евтино. Не съм купувал от свързани лица и не съм използвал служебното си положение, за да получа преференциална цена. Напротив тя е напълно пазарна - 1000 евро на квадратен метър. Това са цените в цяла Сафия преди две години. Не съм променял никакви данъчни оценки и реално всичко, което е строено е било през 2007 г. Аз съм купули този апаратмент 10 години по-късно. Общината е идвала през 2012 г. посетила е, направила е снимки и не е констатирала нищо и сега аз търпя вреди. Уволниха човек заради мен, не мога да си позволя още някой да бъде уволнен.

- Оттук нататък какво предстои за вас?

- Аз съм прокурор. Ще се върна в прокуратурата. Разбира се, ако има нужда от мен някъде другаде, съм готов да помогна, защото имам изключително голям административен опит и то на доста сериозни институции. Но за мен позициите не са важни. Важното е човек да е чист и морален. Излезе проверката, видя се, че няма за какво да бъда уязвен и си подавам оставката.

Но за всички стана ясно откъде идват атаките. Те са от олигарсите, на които искаме отнемане на имуществото. В конкретния случай очевидно те постигнаха своята цел. Надявам се следващият председател на комисията да внесе необходимото спокойствие в работата и да получи една по-голяма подкрепа от всички, защото КПКОНПИ има нужда от нея. Дай боже следващият председател, който се надявам да бъде също честен и почтен, да получи много по-голяма подкрепа.