Премиерът Борис Джонсън ще се премести в официалната си резиденция на "Даунинг Стрийт" 10 днес и ще бъде придружен от партньорката си Кари Саймъндс, обяви негов говорител, цитирана от "Ройтерс" и "Дневник".

Когато миналата седмица Джонсън влезе през известната черна врата на "Даунинг стрийт" 10 като новия премиер на Великобритания, той бе първият от почти половин век, непридружен от брачен партньор. Вместо това Саймъндс, бивш ръководител на комуникациите на неговата Консервативна партия, бе застанала наблизо с екипа му.

Попитана дали партньорката на Джонсън ще се нанесе заедно с него на "Даунинг Стрийт" 10, говорителят каза: "Премиерът официално се нанася днес и да, партньорката му ще живее там".

От десетилетия от новия премиер се очаква да участва в малко нагласената сцена с радостното помахване към множеството медии, пресичайки прага на Номер 10 за пръв път, заедно със съпругата или съпруга си и може би децата им. Но Джонсън, на 55 години, и неговата съпруга Марина Уилър, с която имат четири деца, обявиха през септември, че са се разделили и се развеждат след 25 години брак. Не е ясно дали разводът е приключил.

Връзката му със Саймъндс, на 31 години. влезе в новините по време на кампанията, когато една нощ полицията бе повикана в дома им в южен Лондон след сигнал за голям скандал. Съседи разказаха пред "Гардиън", че са чули Саймъндс да казва на Джонсън "Разкарай се!" и "Остави ме!" и чупене на предмети.

Семейният статут на Джонсън обаче не беше въпрос по време на лидерската надпревара. Доказателство е фактът, че той бе избран от членове на партията с традиционно консервативни възгледи за семейството.