Пореден блок в близост до централната част би тревога, че от години сградата има проблем и бавно потъва, а навсякъде по стените има пукнатини. Причината е липсата на отводняване на терена около блок "Родопа" на улица "Плиска". За това сигнализира управителят на фирма "Елси" Валери Георгиев, който разполага с имот в партерния етаж. 
"Преди 14 години ние и други хора се сдобихме с имоти на ул. "Плиска" 124, но скоро след това установихме, че в основите на сградата влизат води. В резултат тя потъва, има пропуквания по стените на апартаментите, мазите, партера, коридорите. Необходимо е да се направи отводняване на терена, за да се спре влизането на води в основите на сградата. Писахме няколко пъти на общинската администрация и на кмета с молба за помощ", разказа Георгиев. 
От общината вече са взели мерки, като паркингът ще бъде отводнен и асфалтиран. Строителните дейности са възложени на фирма "Пътинженеринг", която отговаря за големите улични ремонти по улиците в квартал "Възраждане". 
В блок "Родопи" обаче са притеснени, че тротоарите около сградата ще останат на сегашното си ниво и ще се получи басейн за водата, която се стича през улуците. 
"Най-сетне, след 14 години, започва ремонт. Разбрахме, че нивото на асфалтираните паркинг и алея ще бъде повдигнато около сградата, за да се оттичат дъждовните води към канализацията. Тази вода няма да може да се отвежда и ще предизвика отново наводняване на основите. Трябва да има друго решение, което наистина да работи - да се издълбае по надълбоко асфалтът - на 10-15 метра, за да не се налага повдигане на бордюрите. По този начин ще се получи наклон, който да отвежда водата към канализационната шахта", обяснява Георгиев. В тази връзка той е изпратил и писмо до кмета Пламен Стоилов, към когото се обръща с молба за промяна на проекта. 
От управата на фирма "Пътинженеринг" обясниха, че имат задание за преасфалтиране на паркинга и за отводняване с два отока. Нямаме възложен ремонт на тротоари и алеи и паркингът няма общо с тях, допълниха оттам.