Популярната верига за бяла и черна техника "Техномаркет" вече има нов дом в Мол Русе. А в досегашния магазин на веригата на бул. "Липник", зад "Домко" и "Юск", ще се нанесе германският производител на тапицерии за автомобили "Бадер", научи "Утро".
"Техномаркет" заема просторното помещение на втория етаж в "Мол Русе", където преди години се намираше "Technomarket & Home". Завръщането му ще даде още един тласък на единствения в града работещ търговски център. Преместването му отдавна беше въпрос на време, тъй като веригата загуби делото за собствеността върху русенския магазин още преди две години.
Досегашният магазин на "Техномаркет" няма да остане дълго празен, тъй като в него ще се нанесе производителят на кожени тапицерии за автомобилната индустрия "Бадер". Управителят на "Бадер България Мениджмънт" Сава Чорбаджиев потвърди новината за "Утро", но отказа да коментира дали цялото производство на немската компания ще бъде съсредоточено там.
Преди време бе съобщено, че "Бадер" преговарят за помещение в Индустриален парк - Русе, но подписан договор за ползването изглежда все още няма. Германският производител е наел и някогашната база на "Аристон" до Кооперативния пазар, където обучава постъпващите при него шивачи в тънкостите при обработката на кожи.