B сферата на възпитанието няма по- и най-добър. Отговорните родители знаят, че всичко се дели по равно. И успехът във възпитателните стратегии и провалите.

Нека обаче признаем. Има неща, с които дори идеалната майка се справя трудно. Защо тогава благоразумно да не отстъпи на таткото и той да даде своя принос с "мъжко вазпитание", пише tvoymalysh.com.

1. Самостоятелност

Таткото води на разходка малчугана и не проверява на всяка минута дали шапката му още стои на главата, не търчи след него по площадката, оставя го да падне и дори да получи синини. Това е ценен опит, който детето няма как да получи по друг начин.

2. Мъжка ръка

Състезания, двубои, борба – детето има досег със силата на таткото. Мама обикновено го гушка, целува и гали – тя така изразява обичта и нежността си.

Мъжките взаимоотношения са различни. Те ще са от полза за детето и в детската градина, и в училище, където хлапетата по-често се блъскат и удрят, а не се прегръщат.

3. Развлечения

Мъжете по-рядко участват в заниманията по английски, пияно, балет, затова пък с удоволствие ще се надбягват с хлапето в парка, ще карат заедно ски или ще се борят в есенната шума.

4. Спокоен подход към капризите

Бащата не обръща особено внимание на капризите на хлапето, подминава ги с пренебрежение. Те не са повод да обяснява, да го моли и да го уговаря да се държи прилично, нито да го агитира да прави това или онова.

Вероятно по тази причина, когато е с таткото детето хленчи много по-рядко.

5. Без график и режим

Мъжът може да не сложи детето на масата точно в 12 часа за обяд, защото играта е интересна и са се увлекли.

Той може да го нахрани с фаст фуд, вместо със здравословна храна, а след това да пропусне да го сложи и да спи след обяда.

Всички тези пропуски са истински празник за детето. На кой ли не му се иска да наруши графика.