Аз винаги съм бил демократ и считам, че когато има напрежение в обществото, особено ако не можеш да изпълниш ангажимент, най-правилното е да подадеш оставка, както направих аз, и съм благодарен на българския народ. Те след това ни поставиха като първа политическа сила. Най-добрият социолог и политолог е народът. Това заяви в предаването "Седмицата" по Дарик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
По думите му няма по-голяма лъжа и задкулисие от това да си лидер на партия, тази партия да управлява и да се слага друг за премиер. Според него най-логичното за една партия е председателят й да бъде премиер, ако спечели изборите. Иначе няма кой да носи политическата отговорност. А това го направи и Иван Костов, по същия начин направи Доган с Местан, по същия начин и царят направи, това е задкулисие, коментира Борисов. ГЕРБ е единствената заплаха на това управление, добави експремиерът.

На въпроса защо си тръгват депутати от ГЕРБ, той заяви, че са голяма партия и допълни, че имат да дадат и да остане. Вероятно има някакви процеси, които се случват, неприятно ми е, защото съм гласувал доверие на тези хора, но... Пожелавам им успех! Красимир Стефанов продължавам да го гледам като експерт, но ще бъде експерт другаде. Чух, че следващият напуснал ще е висок, умен, красив..., но освен мен за друг не се сещам, заяви още Борисов.