Премиерът Бойко Борисов благодари на Цветан Цветанов за лоялността и съвместната работа през всички тези години, но подчерта, че партията е най-важна и ще продължи с промените след спечелването на изборите. "Оставката на Цветанов е болезнена за мен", подчерта Борисов. 

Той обясни, че за него може би е най-труден ден, но това е животът. Цветанов си остава партиен член, ще си работи в партийната организация. Да не я коментираме повече тази тема - достатъчно е болезнена", призова премиерът. 

ГЕРБ показа, че е дисциплинирана партия и осъзнава какво изисква обществото. Представяте ли си колко би било забавно да кажа сега оттеглям точката за Цветанов, той остава, както направиха в БСП, пошегува се Борисов, като обясни, че иска да се види разликата в партиите.

Днес Националното събрание на ГЕРБ освободи по негово желание Цветан Цветанов като зам.-председател на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия. За предложението гласуваха 1046, "против" бяха 10 души, а 11 се въздържаха. 

Премиерът Бойко Борисов предложи Цвета Караянчева и Теодор Тодоров за членове на Изпълнителната комисия на мястото на Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова. Кандидатурите им бяха одобрени с 1062 гласа "за",  0 "против" и 1 въздържал се. 

Освобождаването на Румяна Бъчварова дойде след като бе назначена за посланик на България в Израел, а на Цветанов Цветанов заради замесване на името му в скандала "Апартаментгейт".