Реза Парастеш използвал приликата си с футболната звезда, за да склонява жени да спят с него

23 жени са завели дело срещу ирански студент, известен с приликата си с футболната звезда Лионел Меси. Според информациите в световните агенции Реза Парастеш е ирански студент, живеещ в Хамадан, който се възползвал от приликата си с играча на “Барселона” и така склонявал жени да си легнат с него.

Парастеш стана популярен през 2017 г. именно заради приликата си с Меси, а някои от медиите го наричаха Fake Messi (фалшивия Меси - от англ. ез. - б.р.). Тогава се наложи полицаи да го приберат в полицейски участък, за да го предпазят от тълпата от хора, които искаха да се снимат с него. Няколко месеца преди това пък баща му го заснема с тениска на “Барселона” с номер 10. По-късно Реза подстригва косата си и оформя брадата си така, че максимално да се доближи до прическата на любимия си футболист.

“Сега хората ме разпознават като иранския Меси и искат да имитирам аржентинеца. Когато се появя някъде, хората са наистина шокирани. Те ме мислят за Меси”, казва преди време студентът, цитиран от агенция Франс прес. След разразилия се скандал иранският Меси отрича да има заведени дела срещу него.

“В медиите се разпространява катастрофална информация. Не вярвайте, не е вярно. Ще направя всичко, за да се боря с това законно и да се уверя, че името ми е изчистено”, казва Парастеш във видеообръщение в инстаграм.

“Бях силно тормозен, светът ми се срина. Атакувано беше и семейството ми. Моля, не си играйте с репутацията и доверието на хората. Ако това беше вярно, сега щях да бъда в затвора”, допълва той.