Преди 11 години Надя Петрова Тонева от Ветово се разболява от множествена склероза. В началото болестта се проявява с леки симптоми - болка при движение на очните ябълки и двойно виждане, но с течение на годините, особено след като ражда сина си Алекс, състоянието й се влошава. Жената получава скованост на мускулите на крайниците, корема и гълтача и постоянно се чувства уморена. От миналата пролет Надя се движи с проходилка, тъй като болестта засяга тежко краката й. Младата жена страда и от невъзможността да се грижи за детето си. 
През всичките години на борба с коварната болест Надя е изпробвала различни лечения и алтеративни методи, като част от симптомите се повлияват много добре, а други дори изчезват. Въпреки опитите да спре разитието на болестта, тя прогресира. Надя обаче продължава да се бори и да вярва, а наскоро семейството й открива лечение, което да спре прогреса на заболяването и да възстанови част от влошените телесни функции. То представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. В основата на лечението е унищожаването на дефектните клетки на имунната система. Терапията се извършва на няколко места в света, като с най-голям опит и брой пациенти е клиника по хематология и клетъчна терапия към Националния медицински център „Пирогов“ в Москва. За лечението, което не се финансира от Здравната каса, са необходими 45 000 евро, а с допълнителните транспортни и други разходи, включително и за последваща задължителна рехабилитация, сумата достига до 50 000 евро. 
Сумата е непосилна за семейството на Надя. За да съберат нужните средства, близките й организират няколко дарителски акции, но до момента са събрани около 39 000 лева. 
Всеки, който иска да помогне на младата жена да победи диагнозата и отново да води пълноценен живот, като се грижа за детето си, може да дари средства по разкритата банкова сметка в банка ОББ: 
BG75 UBBS 8888 1000 0715 69
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Надя Петрова Тонева
Основание: Дарение
или на PayPal: [email protected]