Тялото на 16-годишния Боян Маринов, което потъна във водите на Дунав при Силистра на 18 юни, е било открито на около 30 километра по течението на реката на територията на румънския остров Сетещи, предаде БНР.

Това съобщиха от Гранична полиция и поясниха, че семейството на момчето е уведомено.

Боян Маринов се е удавил край лодкостоянката „Чаир махала“ в Силистра. Момчето е ученик в Професионалната гимназия по лека промишленост „Пенчо Славейков“ в Силистра.

На реката отива със свой приятел и две момичета. Искал да им покаже плувните си умения. Ден по-рано дори заснел клип как скача в реката и го показал на майка си Маринка Илиева. Преди да го повлекат подводните течения, успял да направи няколко скока в Дунав. Последният бил фатален. На помощ на приятеля си се притекъл 23-годишен младеж от компанията на ученика. Той скочил да помогне на Боян, но като не успял, се върнал на брега. Пред очите на приятелите си 16-годишният ученик изчезнал.

Веднага бил подаден сигнал на телефон 112. Сигнализирали приятелите на момчето и свидетели от близкото заведение, които чули виковете им. На мястото на инцидента веднага пристигат линейка, автомобили на полицията и на пожарната, но следи от детето липсвали.

Преди повече от месец на същото място майка скочи в самоубийствено решение с двете си деца, едно от които успя да се спаси.