През следващото денонощие отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. С временни прекъсвания ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места главно в Северна България и планинските райони - интензивни и значителни по количество. Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

Оранжев код за опасно време за четири области на страната за утре обяви Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Враца, Ловеч, Велико Търново и Габрово. Очаква се там да се излеят до 65 литра на квадратен метър за 24 часа.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 12°.

По Черноморието облачността ще е значителна, около и след обяд купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.