Местопребиваването на президента на Украйна Виктор Янукович не е известно, съобщи днес неговият представител в парламента Юрий Мирошниченко.
"Не знам къде в момента се намира държавният глава. Нямам информация за местонахождението му", каза Мирошниченко пред журналисти, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Президентът Виктор Янукович е в Украйна, съобщи по-рано днес пред Ройтерс източник от охраната, след като се появиха информации, че резиденцията му е празна и неохранявана и е в ръцете на протестиращите.
"Той е добре и е в Украйна", посочи същият анонимен източник.
На въпрос дали оспорваният държавен глава е в столицата той заяви: "Не мога да кажа".
Коментарът на източника идва след информацията, че резиденцията на украинския президент, която се намира на около 15 км от столицата Киев, днес е празна и неохранявана, а журналистите влизат в нея свободно.
Украинската информационна агенция УНИАН цитира Анна Герман, депутатката от управляващата Партия на регионите и президентски съветник, според която Янукович е в североизточния град Харков.
Самолетът на президента на Янукович не е кацал на летището в Харков, пък съобщи по-рано ИТАР-ТАСС, като се позова на информационната служба на летището.
Украински медии разпространиха информацията, че президентът е излетял за Харков за участие в конгреса на депутатите от югоизточните области, организиран от Общоукраинския обществен съюз "Украински фронт".
Върховната рада трябва да поеме цялата власт и да гарантира териториалната цялост на страната, заяви днес лидерът на партия "Свобода" Олег Тягнибок, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Повечето членове на правителството на Украйна са напуснали работните си места и са заминали в неизвестна посока, каза днес на заседанието на парламента депутат от франция "Баткившчина" ("Отечество") Александър Турчинов. "Мнозинството министри са напуснали и са поели в неизвестна посока. Единственият легитимен орган сега остана Върховната рада", каза Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.