Една целувка успя да превърне един от най-добрите български боксьори в сензация, при това в САЩ, където боксът е на особена почит и генерира милиарди долари на вечер. Кубрат направи своя дебют, при това драматично и с особено внимание към аудиторията, давайки не само храна на спортните журналисти, но и на жълтите издания. За една вечер, нашият боксьор успя да генерира повече рейтинг, отколкото в срещата си с Кличко. Златната ръкавица на родния бокс наелектризира залата и макар с много по-скромна публика, успя да спечели вниманието на някои промоутъри и издания, които отдавна имаха нужда от точно такива играчи. Фаталната целувка ще донесе на Кобрата малко повече санкции, но прожекторите ще стоят още дълго време насочени към него. Сега идва и много по-важният въпрос: кой ще бъде следващият опонент.

Боксовите рокади създават трусове в графика

За никого не е изненада, че именно Пулев беше задължителен претендент на Антъни Джошуа. Мачът трябваше да се проведе през ноември, тази година, но за жалост, бързата промяна на притежание на поясите ще размести и официалните шансове за двубой. Настоящият притежател на всички пояси, Анди Руис автоматично трябва да изпълни клаузата за реванш с Джошуа и следващата възможна дата е именно през ноември. Тук идва и един много интересен момент, понякога боксовата комисия насрочва мачове на задължителни опоненти и при пропускане на сроковете, титлата става вакантна и трябва да се спечели отново. Разбира се, подобно развитие на случая би позволило и дало шансове за евентуален спортен сблъсък, но тук има и друг проблем - Кубрат може да не бъде избран за фаворит на този мач.

Да поемеш съдбата си в свои ръце

Самият Пулев успя да направи и някои положителни промени за себе си - в момента отговаря сам за правата си, няма повече договори със Зауърленд и категорично диктува условията за всеки мач, който се организира. По тази причина можем да го видим с много по-малко мачове, но пък мачове в България, генериращи достатъчно приходи и внимание. Друг много важен фактор е, че нашият атлет има достатъчно опит, за да наказва опонентите си, което пък носи допълнителна доза страх. Не трябва да забравяме, че много малко боксьори имат желанието да се изправят срещу него, оправдано при това, но и също така не могат да диктуват правилата за срещите. Да имаш избор е поредното доказателство, че нашият боксьор все по-сигурно се превръща в сериозен фактор на ринга. Вземайки предвид точно изброените, трябва да бъдем сигурни, че никой не иска да се бие за малко пари и също така да има сигурна загуба в картите си. Оналйн се появиха и статистики, като тези в сайта на silentbet.com/bg/, как лицензирани букмейкъри, като Efbet, Bet365, Winbet и Palmsbet даваха почти изравнение коефициенти за последните двубои на Кубрат.

Сериозните имена в бокса са заети

Спортната композиция в този случай има и няколко допълнителни фактора: изгряването на американската аудитория, липсата на свободни дати с останалите имена в спорта, както и договорките за приходи. Тайсън Фюри ще се изправи срещу Том Шварц на 15 юни, Джошуа ще преследва своя реванш, следователно няма да бъде свободен за двубой, Дионтай Уайлдър няма интереси за потенциален двубой и също ще мисли за реванш с Фюри по-късно през годината или в началото на следващата година, Карлос Такам трябваше да се изправи срещу Александър Усик, но след като Усик се контузи, Такам е свободен и най-вероятно може да прояви интерес за боксова среща с Кубрат Пулев. Хюи Фюри няма да пожелае втора среща с българина, по обясними причини, а и преди няколко седмици се изправи в двубой, следователно няма как да станем свидетели на друга битка. Такам може дори да не получи предложение или да изгуби интерес. Поветкин, след последната си загуба, би могъл да запълни програмата на Кубрат Пулев, но сами се досещаме, че договорката за пари ще бъде основен проблем - атлетът като цяло няма и много опции в последните години, след като неговата звезда бавно и сигурно започва да залязва.

Двубой за поддържане на форма

Щабът на Кубрат може да открие някой мераклия от по-ниските рангове, колкото да се запълни програмата на и да се поддържа формата на Кобрата, но пък не трябва да забравяме, че никой не иска да губи. Г-н Хелениус от Финландия се отказа много преди шансовете за сблъсък, а последният официален или възможен противник, гласен именно за целувка от Кобрата ще бъде Дилиан Уайт. Не можем да бъдем сигурни дали ще е готов за мач през есента, но подобна среща отново може да се уреди, стига Еди Хърн да не започне отново със своите номера, които в последно време са изключително куриозни, имайки предвид колко тъга понесе след загубата на Джошуа.

При всички положения, Кобрата няма да остане без мач тази година, но въпросът „Кой“, все още не дава ясни отговори. На този етап, всичко остава в ръцете на няколко боксови комисии, мениджъри и промоутъри, които очакват абсолютно всичко, включително и пропускане на договорите. Нека не забравяме, че срещата между Уайлдър и Джошуа се отложи, защото така и не се стигна до разбирателство между двата щаба. Подобен проблем се среща и в щаба на Пулев, където всеки иска да вземи най-големия пай. Подозираме, че през следващите месеци ще има повече яснота, но до тогава се надяваме, че родният боксьор поддържа форма и не спира тренировките.