С един ден ще бъде отложено заради дъждовете изложението на средното образование в Русе, съобщиха организаторите. Откриването ще бъде утре, 12 юни, в 17 часа и ще продължи до петък на пл. „Свобода“ в алеята пред хотел „Дунав Плаза“.

Шестнайсет средни училища, профилирани и професионални гимназии ще се представят в Панорама на средното и професионално образование в Русе.
Щандовете на учебните заведения ще очакват своите бъдещи възпитаници и техните родители, за да ги запознаят с възможностите на училището и перспективите за обучение с различни профили, насоки, личностно изграждане и кариерно развитие. Ще има възможност за среща и с бъдещи работодатели - институционално ангажирани с дуалното образование или традиционно поддържащи връзка с учебните заведения, които подготвят кадри, необходими за конкретна сфера в местната икономика.

Панорамата на средното и професионално образование в Русе ще бъде съпътствана и с ревю на облекла - дело на възпитаниците на професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова".