В петък и събота времето ще се стабилизира за кратко, но на места отново се очакват следобедни превалявания, придружени от гръмотевици.

В петъчния ден преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици в северозападните и североизточните райони от страната, като до вечерта явленията ще стихнат. Дневните температури ще бъдат между 25 и 29 градуса, за София около 26 градуса.

В събота ще бъде малко по-топло и слънчево, но следобед отново в западните и североизточните райони на места се очаква да превали и прегърми краткотрайно. На много места дневните температури ще достигнат летните 31-32 градуса. За района на София максималната температура ще бъде около 28 градуса, по Черноморието около 26-27 градуса.

В неделния ден още от сутринта се очаква да започнат валежи над Централна и Северна България. До обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури почти над цялата страна, по-силно изразени в югоизточните и североизточните райони. В следобедните часове ще вали предимно над Северна България. Вечерта постепенно валежите ще спират. Температурите в неделя ще бъдат между 24 и 28 градуса.