Ще предложи ли седмият старт от календара на Формула 1 за 2019 г. традиционната от началото на сезона битка за първото място? Това е въпросът в навечерието на състезанието на 9 юни. Гран при на Канада ще бъде арена на поредната битка между световния шампион Люис Хамилтън и най-сериозния му конкурент през този сезон Валтери Ботас, като от сметките не бива да бъде отписван и основният съперник на британския пилот в изминалите години – Себастиан Фетел.

 

Хамилтън очаквано е смятан за фаворит от повечето специалисти. BWIN com дава най-големи шансове за успех именно на аса на Мерцедес. Коефициентът за успех на британеца е 2.30 срещу 3.50 на съотборника му Ботас. В изминалите 6 състезания от началото на шампионата победата неизменно е била за тима на Мерцедес, като в 4 случая първи е финиширал Хамилтън, а в останалите – финландският му съекипник. Четирикратният носител на титлата Фетел, който е и световен вицешампион от предишните две издания на F1, не е отписан от битката за първото място. През тази година обаче германецът е стигал максимум до второто място със своето Ферари, като това се случи в последното състезание за Голямата награда на Монако. Шансовете на Фетел са двойно по-малки от тези на Хамилтън (4,50), но все пак той е миналогодишният победител на пистата „Жил Вилньов” в Монреал.

 

Но като се обърнем към традицията в Канада, тя отново говори в полза на Хамилтън. Британецът е печелил това Гран при цели 6 пъти, като има шанса да изравни рекордьора на трасето Михаел Шумахер. Пистата в Монреал като цяло е една от любимите на световния шампион, който никъде другаде не е печелил по-често в кариерата си – по 6 победи британецът е стъпвал на най-високата стълбичка на подиума още в САЩ, Унгария и Китай. Сега Люис Хамилтън има шанс да постави рекорд в своята кариера, ако постигне 78-ата си победа, и да изравни легенда като Шумахер. Ако искате да заложите на него или да участвате в други залагания, може да се възползвате от BWIN bonus.