Токов удар е причина за смъртта на 25-годишния барман в Созопол, установила аутопсията на трупа. Пред "24 часа" съдебният медик д-р Косьо Янков разкри, че сърцето на иначе напълно здравия младеж е спряло вследствие на токов удар. Установено е, че барманът се е допрял с двете си длани върху метален плот, по който е имало оттечка, най-вероятно заради неизправност в ел.инсталацията. Така токът преминал през дланите и буквално спрял сърцето на бармана Виктор Върбанов от Шумен.

По тялото на нелепо загиналия мъж не е имало никакви следи от поражението. Експерти обясниха, че белези от изгаряне се получават най-вече когато токовият удар е причинен от тънък проводник.

След резултатите от аутопсията на място в плажния созополски бар са изпратени експерти, които да огледат електрическата инсталация в заведението и електроуредите.

Както 24 часа писа, инцидентът в култовия бар на плаж "Хармани" в Созопол стана на 29 май сутринта. Около 9 часа барманът опитал да влезе в кухнята, но вратата била заключена. Тогава се промушил през тясно прозорче, през което готвачите подавали храната на сервитьорите. Секунди по-късно се чул шум от съборени съдове, а колеги на бармана го открили на земята в безпомощно състояние. Предполага се, че точно провирайки се през тясното прозорче мъжът се е подпрял с длани на метален плот, по който за нещастие протичал ток. Близо до плота имало тръби за топлата вода, а отсреща на стената - бойлер. От заведението отказаха коментар.

Междувременно колеги на загиналия Виктор от Созопол се прощават с него в социалните мрежи, описвайки го като "човек с голямо сърце, широка усмивка и чувство за хумор". Виктор е човекът, който посвети живота си да развива себе си и баровата култура в България, пише на страницата си във фейсбук известен ресторант в Созопол и публикува снимка на Виктор.