Тел Авив е вторият по големина град в Израел с население от 430 хиляди души, а също така е сред най-скъпите места за живот през 2019 година. Той е притегателна точка за технологични старт-ъпи, както и за купувачи на луксозни имоти и това го прави една от любимите дестинации на милиардерите от Близкия Изток.

Сред супербогаташите, живеещи там, са имотният магнат Еял Офер и Шари Арисон, която е най-заможната жена в страната. От Business Insider разказват какво е да живееш там като един от тази група хора с милиони и дори милиарди в личните си сметки.

Израел е дом на 106 души от тях са милиардери с нетно богатство от средно 1,07 милиарда долара. Почти половината от тях живеят именно в Тел Авив, твърдят от The Times of Israel.

Най-заможният човек в страната в момента е Роман Абрамович, чието състояние се изчислява на 13,3 милиарда долара. Той получи гражданство през 2018 година.

Освен него там живее и Шари Арисон, чието нетно богатство е в размер на 5 милиарда долара. Тя наследява баща си, който е основател на компанията за круизни пътувания Carnival. Самата тя държи дял от най-голямата израелска банка Bank Hapoalim.

Един от най-желаните райони в Тел Авив се казва Неве Тзедек. Според The Wall Street Journal да си купиш апартамент там струва между 1,5 и 2 милиона долара.

Освен с луксозните си бутици градът впечатлява и с изисканите си ресторанти. През годините Тел Авив успява да си спечели славата на световна гастрономска столица. Там могат да бъдат посетени много ресторанти със звезди "Мишлен".