Уорън Бъфет, чието богатство е близо 89 млрд. долара, е известен с това, че харчи само 3 долара на ден за закуска. Но колко пари носи милиардерът в портфейла си?

"Вероятно нося около 400 долара" каза Buffett в интервю с главния редактор на Yahoo Finance Анди Сървър по-рано тази седмица.

"Жена ми обича да използва пари в брой, така че просто от време на време нося пари в брой и тя си взема", казва Бъфет за съпругата си Астрид Менкс.

Бъфет каза, че използва пари в брой “през 98% от времето. Ако съм в ресторант, винаги ще плащам в брой. Просто е по-лесно", обяснява легендарният инвеститор.

Но той има поне една кредитна карта: „Имам карта American Express, която получих през 1964 г.“, каза Бъфет. (Холдинговото дружество на Бъфет Berkshire Hathaway притежава 17,9% от American Express в края на 2018 г., според финансовия отчет в края на годината).

Предпочитанието на Бъфет към кеша го поставя в малцинство сред американците - през 2018 г. само 18% са направили „всички или почти всичките си покупки“ с пари в брой, според PEW. Около половината (52%) от американците са направили „някои“ от покупките си с пари в брой, а 29% не са направили никакви покупки с пари в брой.