Благотворителен концерт под наслов „Ново начало“ ще се проведе днес от 19 часа в Пленарна зала в подкрепа на инициативата на ММА боеца Светослав Захариев-Сисо да оборудва спортна зала за деца с увреждания. На сцената на концерта ще се изявят млади таланти от местни школи, а билети могат да се закупят на място. 
В момента Сисо вече разполага с помещение, в което ще се провеждат активни занимания със спорт и рехабилитация на хора в неравностойно положение. Общината в лицето на кмета Пламен Стоилов и управителя на общинско предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов предоставиха зала, а пред спортиста, който от 6 години е в инвалидна количка след тежка катастрофа, стои задачата да събере средства и да я оборудва. 
Световният шампион по граплинг Сисо е в партньорство с инженери, които изготвят визията и методиката за използване на уредите с цел рехабилитация. Нужни са обаче средства, за да се оборудва част от залата със специфични, модифицирани уреди. 
Хората, които подкрепят инициативата на спортиста, освен средства, даряват възможност трениращите при него деца да получат вдъхновение от извора за това как не трябва да се отказват, а да продължават да преследват целите и мечтите си въпреки изпитанията, които животът им поднася, подчертават организаторите. 
Всеки, който иска да подпомогне Сисо в начинанието и закупуването на специални спортни съоръжения, пригодени за ползване от хора с увреждания, може да дари средства по разкритата дарителска сметка:
УниКредит Булбанк
IBAN: BG49UNCR70001522571522
Светослав Захариев Самуилов