Една от емблематичните русенски театрални актриси празнува своя житейски юбилей с нова роля в специален спектакъл. Дина Шошева влиза в ролята на Марта Билярката в представлението "Мене ме, мамо, змей люби", което е продукция на Творческия драматично-музикален център в Разград. Спектакълът, който вече бе показан премиерно в Разград, на 30 април ще бъде представен и пред русенската публика. Това ще стане на сцената на Канев център от 12.30 и от 19 часа в последния ден на април. 
Автор на пиесата е русенката Иглика Пеева, която е направила своя интерпретация на драмата на Петко Тодоров "Змейова сватба". Режисьор е проф.Александър Илиев, а музиката е дело на Левон Манукян. 
В този неконвенционален спектакъл са замесени още именити поп изпълнители - Коцето Калки влиза в кожата на Змея, а Петя Буюклиева облича народната носия на Славовица, като Дядо Слави публиката ще види Тодор Мадолев и Евгени Стефанов, а ролята на Жената Светило се изпълнява от известната народна певица от ансамбъл "Филип  Кутев" Радосвета Йовкова-Иванова. 
В останалите роли на Дина Шошева партнират младите актьори Берна Касимова, Глория Георгиева, Яцек Янков и Филип Дончев, а също и Жени Лечева, Цветана Благоева, Таня Карбова, Веселин Борисов, Даниел Найденов, Исмаил Ходжев и други. 
С мюзикъла "Мене ме, мамо, змей люби" Иглика Пеева създава ритуална мистерия, в която младата героиня Цена въстава срещу статуквото, търсейки любовта на различния, на Змея - носителя на знанието и мъдростта. Марта Билярката е демиург, управляващ природните сили и събитията в тази трагична вълшебна приказка. В бунта си срещу общността Цена се отдава на забранената любов, която като болест поболява, като биле изцелява. Подобно на Икар, полетял с восъчни криле към слънцето, Цена поема пътя си към свободата на възможната невъзможна любов.
Завладяващи са поезията, магиката и обредността в текста, а обработената народна музика от маестро Левон Манукян е нанизана като бисерна огърлица. Песен, танц, слово, ритуали и битки са огънят и магията на мюзикъла. Dramma per Musica - така са наричали ранните опери на Барока, които са покорявали зрителите с митологични сюжети и съвършенство на музиката. Такъв е и жанрът на спектакъла, чиято аудитория може да бъде от 1 до 111+ години.