Apple подготвя нов вид технология за дисплеи, която ще придаде по-добър цвят и контраст на картината, казва анализаторът Мин-чи Куо от TF International Securities, смятан за един от най-достоверните източници на предварителна информация за плановете на гиганта. По негови думи има три устройства, които ще използват технологията „mini LED” от следващо поколение, уточнява CNBC. 

Ето кои са те: 

  • 31.6-инчов компютър, който може да дебютира през второто или третото тримесечие на 2019 г. 
  • Нов iPad с размер на екрана между 10 и 12 инча, който се очаква едва в края на 2020 или дори началото на 2021 г. 
  • Нов лаптоп MacBook с екран между 15 и 17 инча, който ще се появи през първата половина на 2021 г. 

През последните години продажбите на такъв тип устройства се изгубиха от полезрението, предвид че основният фокус на Apple падна върху смартфоните. iPhone отдавна е основният източник на приходи за компанията. Верните фенове на марката обаче продължават да залагат на Mac компютри. Това правят и програмистите, тъй като разработката на iPhone се извършва на тези машини. 

Потребителското търсене явно бе достатъчно за компанията, че през 2017 г. предварително да обяви нов високопроизводителен Mac. Мнозина очакват новият Mac Pro да дебютира този юни. 

Mini LED, по думите на Куо, ще даде възможност на Apple да въведе широка цветова гама и високоскоростни функции, което се очаква да даде добавена стойност за по-големите продукти на компанията спрямо тези на нейните конкуренти. 

Подходящ момента за обявяването на новия вид дисплей може да се окаже годишната конференция на Apple за програмисти WWDC. Събитието се провежда в Сан Хосе, Калифорния, през юни.