Налице сега е ясен избор между възможностите Великобритания да напусне Европейския съюз със сделка или изобщо да не го напусне, заяви британският премиер Тереза Мей, която се опитва да постигне компромис с опозиционната Лейбъристка партия.

"Тъй като парламентът даде ясно да се разбере, че ще попречи на Великобритания да напусне без сделка, сега имаме категоричен избор: да напуснем ЕС със споразумение или изобщо да не напуснем", каза Мей тази вечер в последен, отчаян апел към законодателите да подкрепят сделка, отбелязва британския в. "Обзървър".

Колкото по-дълго трае това, толкова по-голям е рискът Обединеното кралство въобще да не напусне, подчерта министър-председателката. Това ще означава да допуснем Брекзитът, за който гласуваха британците, да ни се изплъзне. Изключително важно е да изпълним това, за което гласуваха хората, а за да го направим, трябва да имаме сделка, добави тя.

Втори референдум за членството на Великобритания в ЕС би бил "крайно предателство", пише в днешния брой на "Сънди телеграф" лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм, цитирана от Ройтерс.Според „Сънди таймс“ правителството на Мей планира да промени законопроекта за излизане от ЕС, включвайки в него законодателна мярка, която гарантира сключване на митническо споразумение.