35-годишната Христина Георгиева, която страда от неврална мускула атрофия, се нуждае спешно от средства, за да продължи да контролира тежкото заболяване. От 20 март тя е настанена в Интензивното отделение на Университетската болница „Канев“, след като състоянието й рязко се влошило. 
Когато е на 15 години младата жена разбира, че страда от неврална мускулна атрофия, което е хронично прогресиращо заболяване с наследствен характер. Първоначално получава мускулни увреждания на единия крак, след което остава напълно неподвижна и се придвижва с помощта на инвалидна количка, разказа майката на жената Димитричка Георгиева. Тя е вдовица и сама се грижи за дъщеря си, но за да продължат борбата с тежката болест, са необходими средства, с които те не разполагат. Вследствие на заболяването Христина не може да диша и е необходимо в най-кратки срокове да бъдат закупени кислороден апарат, който е на стойност 5500 лева, и апарат за отделяне на храчки от дробовете, който струва 3000 лв. 
Майката на Христина се обръща към всички със зов за помощ. Средствата са необходими спешно, тъй като състоянието на младата жена се влошава. Всеки, който иска да помогне, може да дари средства по разкритата сметка:
IBAN: BG23 UBBS 8002 1082 0220 40
Димитричка Николова Георгиева