Премиерът Бойко Борисов надери на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и да спре строежа на небостъргача „Златен век“ на фирмата „Артекс“. Това стана ясно след среща на Борисов с кмета на София Йорданка Фандъкова и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Фандъкова е поискала от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата „Златен век“ на фирмата „Артекс“, тъй като разрешението за строеж на сградата в столичния квартал „Лозенец“ е изтекло.

Аврамова от своя страна е информирала Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа.

Премиерското решение дойде въпреки изявлението в края на март на началника на ДНСК Иван Несторов, че около „Златен век“ са констатирани нарушения, но все пак сградата е законна. Несторов даде специална пресконференция по повод съмненията, че „Артекс“ няма редовно разрешително да строи своята 100-метрова сграда в софийския Лозенец.