Прочутият български архитект Кристо обяви, че е получил разрешение от френското правителство и Центъра за национални паметници на страната да опакова Триумфалната арка, една от най-известните забележителности в Париж, следващата година от 6 до 19 април. Новината съобщи самият Кристо пред "Ню Йорк Таймс".

Проектът "L'Arc de Triomphe, Wrapped (Проект за Париж, Place de l'Etoile-Charles de Gaulle)" ще включва покриването на арката със сребристо синя рециклируема полипропиленова тъкан - почти 270 000 кв. метра с около 23 000 фута червено въже.
 

Той ще съвпадне с изложба в Центъра Помпиду, планирана за 18 март до 15 юни, която поглежда към ранните години на Жан-Клод и Кристо в Париж. Родени на същия ден през 1935 г., те се срещат там през 1958 г., когато Кристо се премества в града след обучението си в България. Те живеели и работили в Париж до 1964 г., след това се установили в Ню Йорк.
 

Изложбата в центъра Помпиду ще включва и рисунки, документация и други проекти, свързани с друго от техните известни произведения: „Пон-Ньоф опакован, проект за Париж, 1975-85“.