За единадесети пореден път в последния петък на месец март в бална зала „Монтесито“ бяха раздадени годишните награди за бизнес постижения „Мисис Дама на годината“ 2019. Организатор и продуцент на наградите са агенция „Феймъс“ и “Mrs. Universe Ltd.” в лицето на Меги Савова.

Това не е поредният конкурс за красота, не е състезание. Идеята на Годишните награди е да бъдат отличени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него.

Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили, а не известни като „половинката на някой“. Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места. Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Затова идеята е те да получат своето заслужено признание за това, че сами са изградили свое име в обществото.

Над 150 дами бяха кандидатките за разпределение в 27 категории, но от тях журито реши да награди само 10. Пак по традиция, гостите на вечерта бяха посрещани с чаша шампанско, a вечерята бе 5-степенно меню с най-добрите вина,отличени на международни конкурси, предоставени от г-жа Снежана Спасова – организатор на събитието „Вино на годината” и Методи Георгиев – изпълнителен директор на Винарска изба Логодаж. Десертът бе предоставен от сладкарници Неделя в лицето на Радослава Минчева.

Наградените получиха подаръци от PREMIUM HEALTH PRODUCTS Ltd Bulgaria, изворна вода Бачково, Gold Collection Refan, Body Talk, Velmar, ароматна карта за кола от Locherber Milano и паричен ваучер за покупки в шоурум Gallerato.

Модератор на събитието беше тв водещата Нели Пандилова.

Ето кои дами бяха отличени в различните категории за 2019:

Категория „Здраве и красота ”- Теодора Давидкова, Body talk. От 2017г. е собственик на студио за здраво тяло Body [email protected] и марката Body [email protected] Студиото разполага с 2 от най-новите апарати на LPG: CELLU M6 INTEGRAL & CELLU M6 ENDERMOLAB. Апаратите са от най-новото поколение апарати на LPG и предоставят най-модерните Lipomassage и Endermolift техники за прецизна работа и резултати за лице и тяло. В студиото ще откриете и последно поколение уреди за отслабване, стягане и моделиране на вашето тяло и лице, както и висок клас козметика за тях, безиглена и кислородна мезотерапия за лице и тяло, криотерапия, нефритената термотерапия, диамантено микродермабразио, премахване на петна и разширени кръвоносни съдове, фотоподмладяване, лечение на акне, фотоепилация и още много други терапии и процедури специално подбрани за вас. Здравословното отслабване и красивата визия са не само наша максима, но и основен принцип на работа. Ние работим за доброто самочувствие на уважаващите и обичащите себе си клиенти.

Наградата връчи д-р Бельова от Spectro Aestheticе.

Категория “Будители – В името на детето “- Ваня Ламбева председател на Сдружение Дива земя.Организацията цели да подпомага развитието на талантливи деца, да подпомага възрастни хора, деца и хора в неравностойно положение, с увреждания и в риск, да изгражда, опазва и поддържа паметници на културата и други обекти, да съдейства за опазване, укрепване и постигане на по-добро равнище на здравното и физическо състояние и култура на населението чрез спортни, културни занимания, туризъм, научно-изследователска дейност и подход, разпространение на знания, провеждане на училищни образователни програми, развиване на личните умения и подпомагане на реализацията на личността, да извършва дейности по промоция на здраве и профилактика на болестите, да съдейства, организира и реализира дейности за създаване на по-добра социална, жизнена и околна среда.

Наградата връчи Мисис България Яна Средкова.

Категория „Добивна промишленост и строителство “ – Диана Миткова – „Видекс Армс Ltd. Компанията е създадена през 2001 година и към днешна дата е една от водещите фирма на българския пазар в сферата на пробивно взривните работи. От самото си създаване мотото на фирмата е да предостави на клиентите си качествено обслужване на реални пазарни цени. Целта на фирмата е непрекъснато технологично и квалификационно подобрение, за да може да задоволява качествено и в срок изискванията на партньорите им.

Наградата връчи Мисис Дама на годината Анелия Костадинова.

Категория „Социален проект“ Петя Цветанова – Национален фонд Свети Никола. Петя Цветанова е председател и изпълнителен директор на Национален фонд „Свети Никола“. За изминалите 20 години е поела ангажимента за хиляди деца- сираци, с физически и ментални увреждания, както и възрастни психично болни, пребиваващи в социални домове. Заедно с великия Йордан Радичков е кръстница на 98 сирачета, чиято съдба и начин на живот успява да промени. За 20 години е подарила не по-малко от 20 000 коледни подаръка и успява да сбъдна поне 20 000 коледни мечти. Успява да организира лагери на планина и море за децата . И благодарение на щедростта на хората около нея раздава тонове хуманитарни помощи. Почетен гражданин е на родния си град и на гр. Стражица. Сега мечтае да закупи барокамера за деца, страдащи от Детска Церебрална Парализа от дома за сираци от 0 до 6 години в гр. Дебелец.

Наградата поднесе Мисис България Милена Шаркова.

Категория „Правосъдие “ – Богдана Желявска, съдия в СГС от 2004 година. Сред председателстваните от нея асоциации е тази за подкрепа на децата – неправителствена организация в обществена полза, която подкрепя и подпомага българските деца за достоен и пълноценен живот, предоставя им възможности за развитие и усъвършенстване. Нейните членове са много и се изявяват в различни сфери на обществения и културния живот – хора на изкуството, юристи, лекари, общественици. Сред тях са изявени творци като Ники Сотиров, Васил Петров, Вида Пиронкова, Веси Бонева, Петър Пиронков, Ана-Мария Гюзелева, Красимира Колдамова, Явор Велчев. Една от основните цели е да подпомага развитието на национално и световно ниво на надарените деца, децата със специални знания и способности и младите таланти. Българските деца са изключително надарени и нашата цел е да им осигуряваме изяви и да показваме на хората – в България и в чужбина техните постижения, техния талант и огромния труд, който полагат, за да създават изкуство.

Наградата връчи адвокат Биляна Тончева, Мисис Дама на годината.

Категория „Лоялен партньор“  - Снежана Спасова. През 2011 г. тя регистрира Вайн Консултинг Къмпани ЕООД с основна дейност организация на винени събития, развитие на винената култура, издателска дейност, маркетинг, ПР и реклама, свързани с виното. Оттогава до днес е инициатор и съорганизатор на Националния конкурс „Сомелиер на годината“ (Sommelier of the Year), организатор на Вино на годината (Wine of the Year), летния фестивален уикенд “Tasty Summer“. Учредител и председател на Асоциация „Българско вино“, Дамски клуб “Жени, Вино и Шоколад“, автор на над 50 публикации на тема вино и винена култура във вестници, светски и бизнес списания, издател на винения каталог „Вино, вино…“. Член на Асоциацията на жените предприемачи в България “Селена”, Мисис „Дама на годината 2010“.

Наградата връчи Мисис Дама на годината Гергана Ташкова.

В категория „Медии и журналистика“ статуетката заслужи Цвета Герчева от Woman.bg. 

Наградата връчи Магдалена Гигова – самата тя получила приза в същата категория през 2013 година

Категория „Чуждестранен патньор” – Неовитал частен институт – Германия- д-р Елена Крумхолц.

Статуетката поднесе връчи Мисис Дама на годината Евелина Макриз.

Категория „Култура и изкуство“ - Стояна-Мария Константинова Мутафова, по известна като Стоянка Мутафова. Най-възрастната играеща актриса в света.

Отличието бе представено от Ники Сотиров, който определи честта като „сакрална“.

 - Почетен плакет на церемонията получи Мария Грубешлиева- Муки като най-талантливата и всеотдайна дъщеря.

Наградата връчи Теа Шаркова, млада актриса, която вече се изявява на сцената на Сатиричния театър.