Да имаш богати и известни родители може да е стресиращо. Често децата може да се чувстват засенчени от постиженията на родителите си и да не са в състояние наистина да изградят свой собствен път в живота.

Разбира се, децата на богатите и известните имат доста повече възможности, отколкото наследниците на обикновените хора. Като щедрото наследство е само една от тях.

Но не и за децата на тези десетима от най-богатите и известни хора в света, които смятат да не оставят своите големи състояния на децата си.

Вижте списъка:

1. Бил Гейтс

Бил Гейтс е един от онези милиардери, които възнамеряват да дарят огромната част от богатството си и да оставят съвсем малко за своите деца.

2. Уорън Бъфет

Друг известен милиардер филантроп – Бъфет, също обеща да раздаде 99% от богатството си за благотворителност. Разбира се, ако децата му наследят дори 1% от неговите 82 милиарда долара, това има дава значително добро бъдеще.

3. Майкъл Блумбърг

Блумбърг също обяви, че децата му ще бъдат по-добре, без да наследят неговото гигантско състояние от 56 милиарда долара. В писмото си за дарителската инициатива The Giving Pledge, той казва: "Ако искате да направите нещо за децата си и да покажете колко много ги обичате, най-доброто нещо е да подкрепите организации, които ще създадат по-добър света за тях и техните деца. "

4. Пиер Омидияр

Пиер Омидяр, основател на eBay, обяви, че ще дари цялото си богатство, преди това да стане модерно сред милиардерите. "Няма нужда да държите тези пари, когато те може да се използват днес, за да помогнете за разрешаването на някои от най-трудните проблеми в света."

5. Джордж Лукас

Създателят на „Междузвездни войни” е натрупал лично богатство от 5.4 милиарда долара и е решил да дари по-голямата част от него за образователни инициативи а не на четирите си деца.

6. Тед Търнър

 

Търнър, който винаги е бил природозащитник, основава фондацията „Търнър“ през 1990 г. като начин децата му да продължат работа за тази цел. През 1997 г. той основава и Фондация на ООН с 1 милиард долара капитал, а в писмото си за Giving Pledge той прави друг вид обещание: "В момента на моята смърт, почти цялото ми богатство ще е отишло за благотворителност."

7. Саймън Кауъл

Създателят на формати като American Idol и X Factor може да не е милиардер (с 570 милиона долара чисто богатство), но смята, че богатството не трябва да да бъде предавано на децата. Вместо това, той планира да го остави за благотворителност.

8. Кевин О'Лиъри

Звездата от Shark Tank не иска децата му да пропуснат този всемогъщ мотиватор, когато става въпрос за изкарване на пари: Страхът. Но явно няма нищо против неговите внуци и правнуци да го пропуснат, тъй като е основал за тях доверителни фондове.

9. Джеки Чан

Най-голямата съвременна кунг-фу звезда буквално рискува живота си, за да натрупа своето богатство от 370 милиона долара. Но казва, че не го е направил, за да може синът му да очаква с нетърпение да наследи всичко. Чан казва пред пресата: "Той може да си изкара собствени пари."

10. Гордън Рамзи

Известният готвач Гордън Рамзи няма да остави на децата си голямо наследство, но дори не им позволява скъпи ресторанти и първа класа в самолета, за да не ги глези.