Samsung може и да се конкурира с Apple и Huawei на пазара на смартфони, но същевременно и ги снабдява с компоненти. Подразделението на корейския гигант за дисплеи доставя OLED палени за iPhone X например. Сега нов доклад подсказва, че същият сценарий ще се повтори и при бъдещия флагман на Huawei – P30 Pro. 

Китайският производител ще представи официално своя нов смартфон от висок клас на 26 март в Париж. Устройството се чака с нетърпение от мнозина заради подобренията в камерата, екрана, както и заради иноватинвата система, която ще замести необходимостта от високоговорител, правейки възпроизводството на звук възможно чрез вибрации в самия екран.

Samsung, от своя страна, има господстващо положение на мобилния OLED пазар. Компанията държи високо качество, а и успява да произвежда големи количества, отговаряйки на голямото търсене. Това е и една от причините Apple да реши да си партнира със Samsung, пише Ubergizmo, допълвайки, че такива сделки рядко се признават публично от компаниите. Затова и няма официален коментар по въпроса за сътрудничеството с Huawei. 

Според слуховете Samsung Display не само ще доставя OLED панели, но и е единственият доставки на панели за Huawei P30 Pro, пише Weibo, позовавайки се на вътрешна информация. Според изданието Има подписано споразумение между китайския и корейския гиганти. 

Известно е, че преди това Huawei използвал доставчици като китайската BOE и LG. Сега обаче играчът се е насочил към Samsung Display, смятан за производителя на най-добрите OLED екрани в момента.