Британското правителство ще поиска утре ново гласуване на сделката на министър-председателката Тереза Мей за Брекзит само ако е сигурно, че разделената Камара на общините ще я подкрепи при трети опит. Това съобщи външният министър Джереми Хънт, цитиран от Ройтерс. 

В отговор на въпрос дали утре ще има ново гласуване, Хънт, който е в Брюксел за разговори с колегите си от ЕС, каза днес пред журналисти: "Надяваме се да има. Но трябва да сме сигурни, че ще имаме нужната бройка".

"Рискът от излизане без сделка, поне що се отнася до британския парламент, избледня, но рискът от парализа на Брекзит не е", каза външният министър.

Според британския първи дипломат има известни признаци, че сделката на Мей ще бъде прокарана.

Подкрепящ Брекзит британски депутат обаче каза, че много хора в парламента все още са против сделката на Мей за напускане на ЕС и че несъгласието им не е само към предпазния механизъм за ирландската граница.

"Това е много лошо споразумение", каза депутатът Джон Редууд по радио Би Би Си. "Твърде много хора споделят моята загриженост, че нямаме нужда от този вид обвързващ договор. Става дума за много хора и те не са само от ERG (The European Research Group/Европейската изследователска група, включваща депутати консерватори, които са срещу членство в ЕС), които са особено силно се стремят да издействат правилния Брекзит", добави Редууд, цитиран от Ройтерс.